Üdvözöljük a Ménfőcsanaki Óvoda Honlapján

„Csak a sokat és jól játszó kisgyerek tud majd jól és elmélyülten gondolkozni.” - Vekerdy Tamás

menfocsanakiovi@gmkgyor.hu - 06-96/449-297

Ménfőcsanaki Óvodáért Alapítvány - Duna Takarék: 58600300-11227364

 

Köszönetnyilvánítás

 

 

Köszönjük az APATOCZKY KLÍMA KFT. cégvezetőjének, hogy a tavaszi szünetben intézményünk minden légkondicionáló berendezését térítésmentesen kitisztították, ezzel hozzájárulva a gyermekek egészséges, kényelmes pihenéséhez a nyári időszakban.

 

Győr-Ménfőcsanak, 2024.04.04.

Árpásiné Nagy Andrea - óvodavezető

 

Köszönjük az ARVIA KFT. -nek, hogy térítésmentesen adományozott és szállított óvodáink homokozóiba homokot.

 

Győr-Ménfőcsanak, 2024.03.27.

Árpásiné Nagy Andrea - óvodavezető

 

Focipálya műfüvesítése a Tordában

 

A Ménfőcsanaki Óvoda Dr. Torda István Óvoda óvodásai, szülei és dolgozói nevében szeretném megköszönni, hogy az udvaron lévő focipálya kitaposott poros, eső után sáros területét egy műfűvel borított játéktérré sikerült varázsolni.

Egy véletlen beszélgetés alkalmával kaptam a felajánlást, hogy a Gyirmót SE felnőtt pályájáról lecserélt műfüvet felhasználhatná az óvoda, ha annak szállítását és lerakását meg tudjuk oldani. A cél már meg volt, csak az oda vezető utat még nem láttam…

Néhány hónapjára az egyik óvodásunk édesapja felajánlotta, hogy munkagépjeivel megoldja a szállítást, majd az udvaron a lerakást és a leterítést is. 

Október elején több napon keresztül tartottak a munkálatok, melynek az eredménye egy megújult focipálya lett.  

Köszönjük szépen a Gyirmót SE elnökének, Horváth Ernő és Horváth Ferenc Úrnak a műfű felajánlását, és Fodor Andrásnak, a Mattone Bau  és a Renex- Bau Kft.-nek munkálatok elvégzését és az igényes kivitelezést.

Reméljük több ügyes lábú kis focista fog emlékezni erre az első közösségi „labdakergetésre” a pályán, ami pozitív élményként gazdagítja majd az óvodában töltött évek emlékeit!

Tekintsék meg a galériában, hogyan vették birtokba a gyerekek az új focipályát!

 

Győr-Ménfőcsanak, 2023. 10. 15.

Árpásiné Nagy Andrea - óvodavezető

 

Udvari játékok csiszolása, festése

 

Szeretném megköszönni a kedves szülőknek, nagyszülőknek és kolléganőimnek társadalmi munkáját, melynek eredményeképpen megújultak a Ménfőcsanaki Óvoda udvarán lévő fajátékok és fapadok. 

Az évkezdés elején kaptuk az értesítést, hogy szeptember 28.-án a Horgas utcában egész napos áramszünet lesz. Nevelés nélküli munkanapot hirdettünk (Manóvár Tagóvodában biztosítottuk az ügyeletet) és a váratlan „szabad nap” célszerű felhasználására a fajátékok festését terveztük be. Ahhoz viszont, hogy jó legyen a végeredmény előtte a festésre kijelölt eszközöket le kellett csiszolni. Nem volt sok időnk, pontosan két hét, hogy ezt megszervezzük. Szülői értekezleten a szülőket szólították meg kolléganőim ez ügyben.

Attól a naptól kezdve, szinte minden délelőtt vagy délután a csiszológépek hangjával telt meg az udvar. Apukák, nagypapák, anyukák, és volt, aki párjával együtt szemüvegben, maszkban csiszolták a játékokat, padokat. Hálásan köszönjük segítségüket, hiszen csiszolás híján fabatkát sem ért volna a sok festékes ecset. 

Az idő kegyes volt hozzánk 28-án, így napsütésben, jó kedvvel álltunk neki a munkának. Délutánra nem csak a ruhánk, az ecsetünk de a játékok is szép barnák lettek!

A társadalmi munka nem csak az elvégzett feladatról és a példamutatásról szól, hanem a közösség építéséről, a közös célok eléréséről és az egymás iránti felelősség érzéséről is. Köszönjük, hogy ezt az értéket továbbadták gyermekeinknek és közösségünknek!

 

Győr-Ménfőcsanak, 2023.10.09.                            

Árpásiné Nagy Andrea - óvodavezető

 

A munka során készült képeket érdemes megnézni a galériában!

Torda Óvoda kerítésének felújítása

 

A Ménfőcsanaki Óvoda dolgozói nevében szeretném megköszönni a Győri SZC Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola kollégáinak és tanulóinak a segítségét óvodánk kerítésének felújításában.
Tavasszal hívtam fel Árvai Zsolt Igazgató Urat, azzal a kéréssel, hogy tudna-e segíteni óvodánk fakerítésének elemei csiszolásában, festésében. Az alapanyag rendelkezésre állt, de szakember hiánya miatt nem tudtam a munkát szervezni.

Igazgató Úr lehetőséget biztosított tanműhelyükben az iskola tanulói segítségével a kerítéslécek csiszolásához, festéséhez. Nagyra értékeljük azt a munkát, amit a diákjai és kollégái tanúsítottak. Köszönjük szépen!

Köszönettel tartozunk a Ferenczi Fémipari Kft. ügyvezető igazgatójának, Ferenczi Gábornak, hogy a fent említett kerítés felfogatásához szükséges fém csavarok adományozásával támogatta a Ménfőcsanaki Óvodát. Ezen kívül a konyhai tálaló kocsik teljes felújításáért szintén köszönettel tartozunk!

A kerítés elemek leszedése, felfúrása, a fém váz csiszolása, festése szülői és dolgozói társadalmi munka eredménye. Bizonyítást nyert, hogy egy jó közösség sok mindenre képes!

Győr-Ménfőcsanak, 2023.08.23.

Árpásiné Nagy Andrea - óvodavezető