Üdvözöljük a Ménfőcsanaki Óvoda Honlapján

„Csak a sokat és jól játszó kisgyerek tud majd jól és elmélyülten gondolkozni.” - Vekerdy Tamás

menfocsanakiovi@gmkgyor.hu - 06-96/449-297

Ménfőcsanaki Óvodáért Alapítvány - Duna Takarék: 58600300-11227364

 

Ovifoci

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) támogatásával, lehetőség nyílik az óvodákban a gyermeklabdarúgás alapjainak elsajátítására.

Levente és Misi bácsi szeretettel várja a focizni szerető és vágyó ovisokat. Hetente egy alkalommal, télen az iskola tornatermében, nyáron pedig a focipályán vannak a foglalkozások, melyre az óvónénik kísérik el a gyerekeket. 

Minden évben részt vesznek 4 focitornán és a záró gálákon a Gyirmóti Alcufer Stadionban, illetve az ETO Stadionban.

A foglalkozás célja az egészséges életmódra nevelés, sikerélmény, közösségi élmény biztosítása, sportághoz kötődés, képességbeli és személyiségbeli tulajdonságok fejlesztése, szabályozott együttműködés fejlesztése. A foglalkozások tartalma: helyes mozgások tanulása utánzással, játékosan illetve labdás játékok, szabályok elsajátítása. A „Fair Play” szellemiség kialakítása, a magatartásforma népszerűsítése, érvényre juttatása.

Mi  az a „Fair Play”? A futballkultúránk alapja: legyél sportszerű, tartsd be a játékszabályokat, tiszteld pedagógusodat, edződet, fogadd el a játékostársaidat, és segítsd őket , ….. gyere focizni és majd a többit is megtudod és megtanulod!