Üdvözöljük a Ménfőcsanaki Óvoda Honlapján

„Csak a sokat és jól játszó kisgyerek tud majd jól és elmélyülten gondolkozni.” - Vekerdy Tamás

menfocsanakiovi@gmkgyor.hu - 06-96/449-297

Ménfőcsanaki Óvodáért Alapítvány - Duna Takarék: 58600300-11227364

 

Ovinémet

Józsi Miléna vagyok, 3 gyermekes anyuka, közgazdász, pedagógiai asszisztens. 28 éve tanítottam először idegen nyelvet gyerekeknek, először csak hobbyként, de több éve ez az életem! A kisgyermekek tanítására irányuló módszereimet az Angol Kalauz akkreditált képzésen bővítettem. Évek óta tartok angol és német baba-mama, ovis és iskolás foglalkozásokat, érettségi és nyelvvizsga előkészítőt. 

Mivel családunk kétnyelvű (német-magyar), ezért otthon is elsődlegesen a német nyelvet használjuk. Ennek köszönhetően rengeteg mondókával, énekkel és mesével találkozhattam, amit szeretnék átadni a tanítványaimnak is. 

Az ovis foglalkozások heti egyszer, 8-10 fős csoportokban zajlanak. Időtartalmuk 30 perc. A gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve sokat éneklünk, játszunk, mozgunk. A gyerekek nagyon szeretik, hogy a dalokat gitárral ill. ukulelével kísérem. A foglalkozáson használunk egy, a gyerekek életkorának megfelelő könyvet (ezt a szülőkkel való egyeztetés után egyszerre fogom a tanév elején beszerezni), és szükségük lesz egy A4-es füzetre is. A könyvhöz hanganyag is tartozik, amit részletekben el fogok küldeni a szülőknek, hogy a gyerekek otthon is hallhassák a foglalkozáson tanultakat. 

A kisgyermekkori nyelvi fejlesztés a legnagyobb kitörési lehetőség, amit gyermekeinknek adhatunk. Ráadásul a gyerekek játszva tanulnak, agyuk szivacsként szívja magába az új információkat, képesek bármely nyelv elsajátítására! A kisgyerekek ösztönösen tanulnak gátlások és szorongás nélkül, továbbá pozitív attitűd alakul ki bennük a nyelvek iránt, és könnyebben fognak később további nyelveket is tanulni. 

Minden nyitott, érdeklődő, tanulni vágyó kisgyermeket várok szeretettel!

 

                                                                                                                Józsi Miléna

                                                                                                         Foglalkozásvezető