Üdvözöljük a Ménfőcsanaki Óvoda Honlapján

„Csak a sokat és jól játszó kisgyerek tud majd jól és elmélyülten gondolkozni.” - Vekerdy Tamás

menfocsanakiovi@gmkgyor.hu - 06-96/449-297

Ménfőcsanaki Óvodáért Alapítvány - Duna Takarék: 58600300-11227364

 

Ovifitnessz

„Zene, játék, mozgás és öröm”

Kaproncai Katalin vagyok, Lepke csoportos óvó néni, 2007-óta tartom az Ovi fitneszt a Ménfőcsanaki Óvodában. A foglalkozás októbertől május végéig, kettő csoportban zajlik hétfőnként, 15.15-15.45-ig és 16.15-16.45 ig. Általában az év végi utolsó foglakozás egy bemutatót tartalmaz a szülőknek.

Az ovi fitnesz egy vidám, zenés képesség fejlesztő csoportos foglalkozás. 

Célom, hogy a megszerettessem a sportot a gyerekekkel, illetve, hogy a mozgás életformává válhasson. Vallom, ha már kisgyermek korban örömet okoz a rendszeres testmozgás, akkor felnőtt korban is örömet fog okozni.

A foglalkozás közben észrevétlenül fejlődnek a kondicionális képességek, az erő a hajlékonyság az állóképesség, szem-kéz-láb koordináció, egyensúlyérzék, kialakul a testtudat és nem utolsó sorban fejlődik a ritmus érzék. A mozgás összerendezetté válik.

A foglakozás mozgáselemei között megtalálhatóak a gyermekaerobik alaplépései, tánckoreográfiák, funkcionális tréning gyakorlatai, tartásjavító gerinctréning, gyermekjóga játékos feladatai. A foglalkozást egy rövid relaxációval zárjuk. A teljesítés eredményessége a kisgyermeknek sikerélményt, önbizalmat nyújt, melynek révén mindig szívesen vállalkoznak majd az új kezdeményezésekre. Mind ez természetesen, a kicsik életkori sajátosságait figyelembe véve történik. 

Mindezek ellenére azonban a fő, hogy jól érezzük magunkat együtt, táncoljunk, játszunk, mókázzunk, levezessük a feszültséget és megtapasztaljuk a rendszeres sport jótékony hatását testre és lélekre egyaránt.

Szeretettel várok minden korosztályt, kiscsoporttól nagycsoportig!